Kaj moram narediti, če razmišljam o laserski odstranitvi dioptrije?

Slab vid, ki ga povzroči dioptrija, je možno izboljšati na tri načine: s korekcijskimi očali, kontaktnimi lečami ali lasersko odstranitvijo (laserska korekcija vida). Čeprav so očala in leče najpogostejši način popravljanja dioptrije, postaja lasersko odstranjevanje vse bolj priljubljen poseg tako v svetu kot v Sloveniji.  

Optical Express

Če razmišljate o laserski odstranitvi dioptrije, preberite, kaj morate narediti, da bi se prepričali, ali je takšen način za izboljšanje vida pravi za vas.

1. Naročite se na pregled za lasersko odstranitev dioptrije

Čeprav ste zagotovo že pregledali vse spletne vire in prebrali izkušnje ostalih pacientov, ne morete vedeti, ali ste pravi kandidat, dokler ne opravite pregleda pri strokovnjaku. Pregled je zelo natančen. Po njem boste izvedeli, ali ste primeren kandidat za lasersko odstranitev dioptrije ali ne. Zanimivo je, da je kar 85 % pacientov primernih za poseg. Če ste primeren kandidat, vam bo kirurg priporočil, katere metode bi bile za vas najboljša rešitev.

2. Dobro je vedeti: obstaja več metod laserske odstranitve dioptrije

Ne obstaja samo ena metoda laserske odstranitve dioptrije, prav nasprotno: obstaja več metod, ki se lahko kombinirajo z več tehnologijami. Če razmišljate o laserskem posegu, upoštevajte, da niso vse metode enake. Od izbrane metode sta odvisna tako cena posega kot tudi trajanje okrevanja po posegu.

3. Razmislite o življenju po posegu

Večina pacientov ima po posegu odličen vid, kar pomeni, da se znebijo omejitev pri aktivnostih, kot so plavanje, branje, tek, ležanje ipd. Svobode, ki jo omogoči ta poseg, si noben pacient ne more niti predstavljati. Vaše življenje, zlasti če vam dioptrija povzroča večje nevšečnosti, bo postalo po laserski odstranitvi dioptrije enostavnejše in lepše.

Ste vedeli?

Po raziskavi poliklinike Optical Express, ki je bila izvedena januarja 2017:

  • je bilo 85,2 % pacientov primernih za lasersko odstranitev dioptrije;
  • kar 99,2 % pacientov je imelo po posegu popolno ostrino vida (20/20).

Če razmišljate o laserski odstranitvi dioptrije, se obrnite na strokovnjake iz poliklinike Optical Express. Izkoristite 50 % popusta in se naročite na pregled prek obrazca ali telefona: 01/56 25 450.

Preberite naslednje:

Wavefront laserska korekcija vida – za bolji noćni vid

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts