Kakšna je razlika med metodama PRK in LASIK?

Kakšna je razlika med metodama PRK in LASIK?

PRK je metoda, ki se izvaja na površini očesa. LASIK je metoda, pri kateri najprej naredimo pokrov in nato poseg.  Najpomembnejša razlika med metodama PRK in LASIK je začetni občutek neugodja ter dolžina okrevanja.

Optical Express

Posega sta enaka, vendar pri metodi LASIK okrevanje poteka le nekaj ur. Posameznik lahko naslednji dan po posegu normalno opravlja vse svoje naloge. Pacient dalj časa okreva po postopku PRK, ker zunanja plast roženice potrebuje čas, da se popolnoma zaceli.

Laserska korekcija vida je postopek, ki izboljša Vaš vid, zaradi česar ni potrebno več nositi očal ali kontaktnih leč.

  • LASIK je kirurška metoda za korekcijo vida, ki je primerna za kratkovidne in daljnovidne osebe ter osebe z astigmatizmom.
  • Metoda PRK se za korekcijo vida uporablja od leta 1987, in sicer z uporabo laserja excimer. Na svetu je bilo do danes po tej metodi operiranih že več kot 20 milijonov ljudi.

V polikliniki Optical Express smo metodi LASIK i PRK še dodatno izboljšali z uporabo diagnostičnega aparata iDesign, ki lahko odkrije tudi najbolj neznante nepravilnosti v očesu, ki jih lahko odpravimo z laserjem. Postopek je tako še bolj natančen in omogoča še bolj učinkovito korekcijo vida. Optical Express je vodilna evropska skupina za lasersko korekcijo vida.  V skupini izvedemo več kot 2.5 milijuna posegov na leto.  Optical Express klinike so v Veliki Britaniji, Nemčiji, nam najblišlja klinika Optical Express pa je v Zagrebu.

dr. Dražen Grgić, Optical Express

Preberite naslednje:
Kaj je kratkovidnost ali miopija? Vzroki, simptomi in zdravljenje
Astenopija – hitra utrudljivost oči – simptomi in zdravljenje
Možgani potrebujejo le 13 milisekund, da vidijo predmet
Kako vem, ali je laserska korekcija vida primerna zame?
Ali laserska korekcija vida boli?
Otečene veke – vzroki in zdravljenje 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts