Kim Kardashian se je znebila dioptrije z metodo LASIK – spoznajte njeno izkušnjo

Čeprav lasersko odstranjevanje dioptrije ni boleč postopek, je pred in med posegom vedno prisoten strah. V takšnih situacijah je dobro, če nas spremlja kdo, ki nam je v oporo. Kim Kardashian sta spremljali sestri Khloe in Kourtney.

Izkušnja Kim Kardashian

Dan pred nastopom s skupino Pussycat Dolls v Las Vegasu je bila Kim naročena na poseg za lasersko odstranitev dioptrije. Z njo sta na polikliniko prišli sestri Khloe in Kourtney.

Optical Express

Ko so vse tri prišle do sprejemne pisarne, sta njeni sestri komaj zadrževali smeh. Čeprav Kim včasih pretirano reagira, je bila mirna in videti je bilo, da je ni strah. Pred operacijo so ji v oči kanili kapljice in predel okrog oči namazali ter jo tako pripravili na poseg. Kaj sta v tem času počeli njeni sestri? Sedeli sta, se smejali in jo fotografirali.

»Kourtney in Khloe sem prosila, da me spremljata, ker sem mislila, da mi bosta v oporo, vendar je očitno, da me samo delata živčno,« je izjavila Kim.

Po kratki pripravi na poseg je zdravnik odpeljal Kim v dvorano, z njima pa sta šli tudi Khloe in Kourtney. Kim je opazila, da postaja zaspana, vendar je bila to zgolj posledica pomirjevalnega sredstva.

Sestri sta Kim še naprej delali živčno, zato ju je pred posegom še enkrat prosila, naj bosta med njim tiho. Tudi zdravnik ju je tokrat resno opozoril, da se resnično morata umiriti, in dodal, da poseg ne bo dolg. Operacija se je začela. Medtem ko je bila Kim mirna, sta se sestri med opazovanjem posega zgražali. Edino, kar je Kim motilo med posegom, sta bili, seveda, njeni sestri, ki nista mogli ostati mirni.

Po dveh minutah je bil poseg končan in Kim je lahko svet prvič opazovala brez dioptrije. Presenečena je bila, kako je bil njen vid takoj drugačen. Najprej je bil sicer malo meglen, vendar je to normalno. Zdravnik ji je dal zaščitna očala, ki jih je morala nositi do naslednjega jutra. Ko jih je snela, je bil njen vid prav takšen, kot mora biti.

V samo enem popoldnevu se je Kim znebila dioptrije in že naslednji dan jo je čakal nastop z znano skupino Pussycat Dolls.

Metoda LASIK

Metoda LASIK je zaradi manj nelagodja po posegu priljubljenejša od metode PRK. Primerna je za večino oseb z različnim razponom dioptrije – od majhne do velike. Izvede se s hladnim svetlobnim žarkom ekscimerskega laserja, ki spremeni obliko roženice.

Kakšna je razlika med metodama PRK in LASIK?

Kako dolgo traja poseg z metodo LASIK?

Poseg z metodo LASIK traja skupno približno deset minut.

Po posegu z metodo LASIK

  • Izboljšanje vida je mogoče opaziti že nekaj ur po posegu in večina pacientov se lahko na delo vrne po 48 urah, če ne delajo v okolju, kjer je veliko prahu ali umazanije.
  • Oči so po posegu nekoliko občutljive za svetlobo in se lahko solzijo, zato je s sabo dobro vzeti sončna očala.
  • Dobili boste zaščito za oči, ki prepušča svetlobo in ki jo boste nosili pet noči po posegu.
  • Večina pacientov lahko vozi avtomobil v 48 urah po posegu.

Pred posegom lahko strah zmanjšate tako, da se poučite in na pregledu zdravnika vprašate vse, kar vas zanima glede laserske odstranitve dioptrije. Sam poseg je kratek in skupaj s pripravo traja približno deset minut.

Če imate vprašanje, povezano z lasersko odstranitvijo dioptrije, nas pokličite na +385 1 562 54 50 ali nam pošljite vprašanje prek obrazca.

KVIZ: Ugotovite, katere slavne osebe so prav tako prestale poseg laserske odstranitve dioptrije

VDELATI video:

Preberite naslednje:
Ali je laserska korekcija vida trajna?
Ali je lasersko odstranjevanje dioptrije varen poseg?
Ali laserska korekcija vida boli?
Intralase tehnologija – Kaj so prednosti tehnologije IntraLase?
Kaj so aberacije višjega reda v laserski korekciji vida?
Ali bom imel po laserskem odstranjevanju dioptrije težave z nočnim vidom?
Clive Russell, zvezda serije »Igra prestolov«, je v Optical Expressu opravil poseg z vstavitvijo leč
Ali bom imel po laserski odpravi dioptrije težave s suhim očesom?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts