Laserska korekcija vida: pet razlogov, zakaj je poletje idealen čas za ta poseg

Ko razmišljamo o poletju, vedno razmišljamo o porjaveli koži, plavanju, odbojki na plaži, vožnji z ladjo, prelepih sončnih zahodih in vzhodih. Redko razmišljamo o svojih očeh in dejstvu, da bi brez zdravih oči večina poletnih dejavnosti postala misija nemogoče. Če imate težave s kratkovidnostjo, daljnovidnostjo ali astigmatizmom, je čas, da razmislite o laserski korekciji vida in poletje izkoristite v celoti.

Optical Express
  • Plavate lahko brez očal ali leč

Laserska korekcija vida vam bo omogočila brezskrbno kopanje. Svobodno boste lahko plavali, se z otroki igrali v vodi in se potapljali, torej počeli vse tisto, česar z očali ali lečami ne bi mogli. Predstavljajte si, kako čudovito bi bilo potapljanje z odprtimi očmi.

  • Lahko ste športno aktivni

Aktivni ljudje, ki uživajo v poletnih športnih aktivnostih, iz očitnih razlogov raje nosijo leče kot očala, saj so leče varnejše od očal, če padejo na tla ali nekaj pade nanje. Kljub temu še vedno obstaja nevarnost, da jim bodo leče padle iz oči in jih bodo izgubili. Tveganje za izpadanje leč se poveča pri odbojki ali vožnji z vodnim skuterjem. Predstavljajte si, kako čudovito bi bilo uživati v poletnih aktivnostih brez strahu, da boste na koncu kopali po pesku in iskali lečo.

  • Potujete lahko brez rezervnih leč ali očal

Če nosite očala, na potovanje vedno vzamete še rezervna. Če nosite leče, pa na potovanje vedno vzamete še rezervni par leč in raztopino za čiščenje leč. Po laserski korekciji vida vam s sabo ne bo treba nositi nič od tega. Predstavljajte si brezskrbno potovanje brez strahu, da ste pozabili rezervna očala ali leče.

  • Poletne alergije so manj nadležne

Pri visoki obremenitvi zraka s cvetnim prahom vas lahko leče prenehajo ubogati. Praske in umazanija na lečah v tem primeru niso nič nenavadnega, je pa oboje zelo neprijetno. Čeprav laserska korekcija vida alergije ne more odstraniti, vam vsaj že tako suhih in občutljivih oči ne bo treba obremenjevati še z lečami.

  • Poleti boste najverjetneje privarčevali pri posegu

Najboljši čas za lasersko korekcijo vida je poletje. Prvi razlog je ta, da se boste lažje dogovorili za termin posega, saj imate poleti nekaj več prostega časa. Drugi, nič manj pomemben razlog pa je ta, da je lahko cena laserske korekcije vida poleti nekoliko ugodnejša, odvisno od tehnologije.

Preberite naslednje:

Ostrina vida 20/20 ‒ kaj točno to pomeni?

Ocena članka:

5 / 5 1
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts