Naravna korekcija vida – mit ali resnica?

Naravna korekcija vida predpostavlja, da lahko svoj vid popravimo z vajami za oči, sprostitvenimi tehnikami in masažo. Nekateri nanjo prisegajo, drugi menijo, da je neumnost. Za številne med nami je sama misel, da bi lahko svoj vid popravili naravno – brez očalleč, zdravil ali laserjev –, več kot predpostavka. Upamo in sanjamo, da je nekaj takšnega mogoče. Ta tema je priljubljena tudi med oftalmologi.

Optical Express

Dr. Michael Repka, profesor na univerzi John Hopkins, pravi, da ni dokazov, da bi ta tehnika bila uspešnaNaravna korekcija vida ne pomaga pri kratkovidnostidaljnovidnosti ali drugih stanjih, ki so posledica bolezni.

Strokovnjaki menijo, da lahko navedena tehnika pomaga pri pomanjkanju konvergence, stanju, pri katerem se oči s težavo premikajo in osredotočajo na predmet, ki postaja vse bližji. To stanje lahko povzroči naprezanje oči, dvojni vid in druge težave.

Doktor William Bates je leta 1920 napisal knjigo z naslovom »Popoln vid brez očal«. V njej se sprašuje, ali so očala edini način za popravljanje vida. Sklenil je, da ne, in razvil Batesovo metodo, ki se še danes uporablja za izboljšanje vida brez očal.

Njegove metode pa niso sprejeli vsi. Tisti, ki je niso, menijo, da pravo vprašanje ni »Ali naravna korekcija vida deluje?«, temveč »Zakaj ne bi nosili očal ali leč, če bodo te vaš vid popravile takoj?«.

Zelo redki se lahko danes sami odločijo, da ne bodo nosili leč ali očal in bodo brez njih opravljali vsakodnevne dejavnosti. To namreč pomeni dolgotrajno naprezanje oči, nezmožnost branja ali nezmožnost gledanja na daleč.

Če razmišljate o tem, da bi se dioptrije znebili z lasersko korekcijo vida, pošljite vprašanje strokovnjakom s poliklinike Optical Express ali pa jih pokličite na številko: 00 385 1 5625 450.

Morda bi vas zanimalo:

Ali je laserska korekcija vida trajna?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts