Štirje razlogi, zakaj se nogometni sodniki in nogometaši odločajo za lasersko korekcijo vida

Tudi nogometni zvezdniki in sodniki ter ostali slavni športniki so samo ljudje tako kot mi. Čeprav so v nekaterih športih ali disciplinah nadpovprečni, imajo tudi oni težave z vidom in nosijo leče ali očala. Nogometnim sodnikom ‒ ljudem v črnem, ki niso Will Smith ‒, sicer noben zakon ne prepoveduje nošenja korekcijskih očal na igrišču, a se kljub temu raje odločajo za lasersko korekcijo vida. V nadaljevanju boste izvedeli, zakaj.

Optical Express

Nogometni sodnik ali kateri koli drug sodnik na športnem tekmovanju je zaradi nošenja očal med tekmo lahka tarča – verjetno vam je jasno, zakaj. »Sodnik ni videl ničesar,« ni nekaj, kar bi na tekmah slišali redko. Zelo enostavno si je predstavljati, da sodnik, človek z absolutno avtoriteto na igrišču, postane predmet norčevanja navijačev. Kaj točno pa bo sodnik videl, če dežuje in dežne kapljice padajo na njegova očala? Da ne omenjamo tega, da mu lahko očala zdrsnejo z nosu ali pa se zameglijo. Predstavljajte si sodnika, ki se celo tekmo bori s svojimi očali! 

Tako sodniki kot nogometaši se skoraj vedno odločijo za lasersko korekcijo vida. V nadaljevanju naštevamo štiri razloge za to.

  1. Astigmatizem

To očesno stanje je precej pogosto. Zaradi zamegljenega vida se lahko počutite precej negotove, posebej ko vas je na igrišču 22 in morate zadeti žogo. Laserska korekcija vida lahko v tem primeru znatno izboljša kakovost vida in igralcu omogoči, da žogo poda in strelja v pravo smer.

  1. Koncentracija

Tudi če je vid malo oslabljen, se bodo sodniki in nogometaši odločili za korekcijo vida. Zakaj? Ker poleg stresa, ki ga povzroča sama tekma, ne potrebujejo še dodatnega. Nočejo razmišljati o tem, ali so dobro videli oziroma naredili napako, in se ves čas obremenjevati z vidom. Če ste prepričani vase, igrate in se obnašate drugače.

  1. Svetloba

Pri nočnih tekmah je lahko svetloba premočna in vid, ki je sicer dober, oviran. Več tekem ko igralci odigrajo pod močnimi reflektorji, občutljivejši postaja vid in težje se je skoncentrirati. Korekcija vida v takšnem primeru zagotovi občutek varnosti.

  1. Varnost

Varnost je za vsakega nogometaša izjemno pomembna – na vsaki tekmi, na vsakem treningu. Če igralec nosi očala, tudi športna, je možnost poškodb večja, saj se lahko na primer zaleti v obrambnega igralca ali vratarja. Možnost, da se pri tem poškoduje, je velika, saj je nogomet kontaktni šport. Laserska korekcija vida možnost poškodb zmanjša.

Lasersko korekcijo vida so prestali številni znani športniki na Hrvaškem in v svetu. Odpravila bo vaše težave z dioptrijo, očali in lečami, sam poseg pa je možen pri astigmatizmu, kratkovidnosti in daljnovidnosti.

Lasersko korekcijo vida so prestali številni znani športniki na Hrvaškem in v svetu.

Na kliniki Optical Express, eni od najbolj znanih klinik za lasersko korekcijo vida v Evropi, so odpravili dioptrijo pri številnih profesionalnih športnikih, vključno s plavalci, košarkarji, vaterpolisti, rokometaši in teniškimi igralci. Eden od najbolj znanih nogometašev, ki se je odločil za lasersko korekcijo vida, je Mario Balotelli.

Eden od najbolj znanih nogometašev, ki se je odločil za lasersko korekcijo vida, je Mario Balotelli.

Poliklinika Optical Express kot edina v osrednjem in vzhodnem delu Evrope uporablja platformo (IntraLase + CustomVue), tehnologijo za lasersko korekcijo vida, ki jo je NASA kot edino odobrila za korekcijo vida astronavtov. Z revolucionarno diagnostično napravo iDesign, ki dodatno izboljša posega iLasik in PRK, so naredili še korak naprej. Z uporabo te tehnologije ni mogoče samo vida korigirati natančneje od očal, leč ali standardnih metod laserske korekcije vida, temveč je mogoče korigirati celo precej kompleksnejše in večje dioptrije kot kadar koli prej – celo pri pacientih, pri katerih poseg do zdaj ni bil možen.

Vsi bralci Dioptrije lahko zdaj za samo 190 kun opravijo pregled za lasersko korekcijo vida in poseg plačajo v kar 36 obrokih. Na pregled se lahko naročite prek obrazca za prijavo pod člankom.

Preberite naslednje: 
Nanokapljice – kapljice, ki popravijo vid
Zamegljen vid – eden od znakov, da imate astigmatizem
Solzne oči – vzroki, simptomi in zdravljenje
Ali laserska korekcija vida boli?
Kaj so aberacije višjega reda v laserski korekciji vida?
Ali se po laserski odpravi dioptrije pojavi dvojni vid?
Clive Russell, zvezda serije »Igra prestolov«, je v Optical Expressu opravil poseg z vstavitvijo leč
Kaj je presbiopija ali starostna daljnovidnost?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts