Klinike za lasersko odstranitev dioptrije – kako izbrati pravo?

Poseg laserske odstranitve dioptrije je pomemben korak za vsakega pacienta, zato je izbira prave klinike ključnega pomena. Pred sprejetjem končne odločitve je treba dobro raziskati metode, preveriti zdravnike, način plačila posega in podobno.

Optical Express

Da bi vam olajšali izbiro, vam predstavljamo 6 najpomembnejših dejavnikov, na katere bodite pozorni pri izbiri klinike, v kateri vam bodo opravili poseg.

  1. Izkušnje kirurga

Eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri klinike, so izkušnje kirurga, ki bo opravil poseg laserske odstranitve dioptrije. Raziščite, koliko izkušenj ima in ali spremlja najnovejše svetovne trende na tem področju. Prav tako raziščite delo posameznega kirurga zunaj klinike, če seveda obstaja, saj vam lahko takšna informacija pove veliko o njegovih izkušnjah in strokovnosti. Najpomembneje je, da izberete kirurga, ki mu boste zaupali in pri katerem vas ne bo strah posega in njegovih rezultatov.

  1. Tehnologija

Najbolj znan in najnovejši trend je odstranitev dioptrije z metodo LASIK, ki je nadgrajena s tehnologijo iDesign, s katero je poseg prilagojen vsakemu pacientu posebej. Seveda je izbira metode za odstranitev dioptrije na koncu najbolj odvisna od stanja vaših oči in včasih najnovejša metoda ni nujno najboljša izbira za vas. Dobro se pozanimajte in raziščite, s kakšno tehnologijo določena klinika dejansko dela, saj pacienti včasih težko razlikujejo vse pojme brez poglobljene raziskave. Vzemite si čas in poskusite pridobiti čim več informacij, s katerimi boste lahko na koncu izbrali najboljšo storitev.

  1. Cena

Cena posega je včasih najpomembnejši dejavnik pri sprejemanju odločitve glede klinike, v kateri vam bodo opravili poseg. Odvisna je od metode, s katero bo poseg izveden, metoda pa je odvisna od stanja vaših oči. Cene se v klinikah razlikujejo, prav tako tudi tehnologija, s katero delajo.

  1. Možnosti plačila

Ko ste se pozanimali, koliko bo približno stal vaš poseg, je zelo pomembno, da raziščete, kakšne načine plačila omogočajo posamezne klinike. Ker je laserska odstranitev dioptrije izbirni poseg, ga ne krije zdravstveno zavarovanje in se izvaja izključno v zasebnih klinikah, zato možnost plačila na obroke precej pomaga pri financiranju tega posega. Vsaka klinika ima svoje pogoje in načine plačila, zato poleg cene ne pozabite preveriti tudi tega.

  1. Lokacija

Če za izvedbo pregleda in posega niste pripravljeni za več dni odpotovati v drugo mesto, izberite kliniko, ki vam je najbližje ali pa se nahaja v vašem mestu. Kar se tiče Hrvaške, se največ klinik nahaja v Zagrebu. Za izvedbo posega v eni od zagrebških klinik v mesto pripotuje veliko ljudi iz drugih mest, kot so Osijek, Split, Dubrovnik, in Slovenija. Če boste izbrali kliniko, ki se ne nahaja v kraju, v katerem prebivate, se pozanimajte, kako dolgo boste morali ostati v drugem mestu zaradi prvega pregleda, posega in vseh potrebnih pregledov po posegu.

  1. Priporočilo prijatelja ali družinskega člana

Priporočilo nekoga od bližnjih ima pri izbiri klinike za lasersko odstranitev dioptrije pomembno vlogo. Večina pacientov izbere posamezno kliniko prav na podlagi takšnega priporočila. Pozanimajte se pri svojih bližnjih in znancih, ali so oni ali pa kdo, ki ga dobro poznajo, opravili poseg laserske odstranitve dioptrije ter kakšna sta njihov splošni vtis in izkušnja.

Sprejemanje odločitve o laserski odstranitvi dioptrije traja dolgo, vendar je končna odločitev ključnega pomena za to, kako boste videli po posegu. Vzemite si čas, da raziščete vse, kar vas zanima, in se brez strahu znebite dioptrije in slabega vida. 

Preberite naslednje:

Lasersko odpravljanje dioptrije in nosečnost: je poseg primeren za nosečnice?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts