Nosite očala ali leče in se odpravljate na potovanje? Skrbno preberite nasvete v nadaljevanju

Včasih skrb za očala in leče resnično pokvari trenutke, v katerih bi sicer uživali. Samo spomnite se, kako je, ko nosite korekcijska očala in želite uživati v sončnem dnevu ter si nadeti sončna očala, pa si jih ne morete, ker potem ne bi dobro videli.

Optical Express

Žal se pri potovanjih očalom in lečam ne namenja dovolj pozornosti, dokler se nam na primer očala ne zlomijo. Da bi preprečili težave, ki bi nam lahko pokvarile potovanje, se je dobro že vnaprej pripraviti.

Pet nasvetov za potovanje, če imate dioptrijo:

 • S sabo ne vzemite samo enega para očal. Morda se vam bo potovanje z več kot enim parom očal zdelo pretirano. A če se vam bodo očala na poti zlomila, boste imeli drugi par takoj pri roki in lahko v miru naprej uživali v ogledovanju znamenitosti novih krajev.
 • Kupite trpežen etui za očala. Očal nikakor ne shranjujte v lahkih in mehkih etuijih. To je še posebej pomembno pri prevažanju vaše prtljage.
 • Vedno vzemite s sabo dodaten par leč, če bi vam te, ki jih trenutno uporabljate, padle iz oči med raznimi aktivnostmi, na primer med kopanjem v hotelskem bazenu.
 • Ne hranite obeh parov očal v isti torbici. Če vam bodo na potovanju ukradli torbico, v kateri imate očala, bi bilo dobro, da vas drugi par očal čaka v hotelu.
 • Sončna očala nosite ne glede na dioptrijo. Ne varčujte pri svojem vidu. Če nosite korekcijska očala, investirajte v svoje zdravje in si kupite sončna korekcijska očala ali pa se naročite na operacijo za trajno lasersko odstranitev dioptrije.

Potovanja so luksuz, v katerem vsi uživamo. Pravijo, da nas vsako mesto na neki način spremeni in zaznamuje za celo življenje. Potovanje je dogodivščina, v kateri moramo uživati. Ker je dioptrija pogosto glavni vzrok težav, se vse več ljudi odloča za njeno lasersko odstranitev.

Potovanje po laserski odstranitvi dioptrije

Če menite, da zaradi posega laserske odstranitve dioptrije ne boste mogli potovati, vam ni treba skrbeti. Laserska korekcija vida je kratkotrajen in povsem neboleč poseg.

 • Poseg traja približno deset minut.
 • Da bi ugotovili, ali ste primeren kandidat, morate priti na samo en pregled.
 • Že dan po operaciji boste lahko opravljali vsakodnevne aktivnosti.

Ni vam treba skrbeti, da po laserski odstranitvi dioptrije ne bi mogli oditi na načrtovano potovanje. Še več – vaše potovanje bo brez dioptrije in skrbi glede očal ali leč kakovostnejše in lepše.

Naročite se na pregled za lasersko odstranitev dioptrije in ugotovite, ali ste primeren kandidat. 

Preberite cene in možnosti plačila.

Preberite naslednje:
Ali je lasersko odstranjevanje dioptrije varen poseg?
Ali laserska korekcija vida boli?
Kaj so aberacije višjega reda v laserski korekciji vida?
Ali bom imel po laserskem odstranjevanju dioptrije težave z nočnim vidom?
Ali se po laserski odpravi dioptrije pojavi dvojni vid?
Kaj je laserska korekcija dioptrije?
Kako vem, ali je laserska korekcija vida primerna zame?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
 • Laserska korekcija vida
 • Operacija sive mrene
 • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts