10 NAJBOLJŠIH domačih pripravkov za sijoče oči

Oči so zelo pomembne, in to veste tudi sami. Ne pravijo kar tako, da so oči ogledalo duše. Poleg tega so sijoče oči zelo očarljive, vsi pa želimo imeti zdrave oči. Najprej se dobro naspite, saj je pomanjkanje spanca eden glavnih krivcev za otekle, utrujene oči, mi pa vam bomo predstavili nekaj naravnih izdelkov, ki jih imamo vsi doma in ki bodo poskrbeli za sijoče oči.

Optical Express

Te domače čarovnije vam bodo pomagale znebiti se oteklih in utrujenih oči, prav tako jih bodo pomirile. Kljub temu pa bodite pri uporabi katerega koli izdelka okrog oči previdni in preverite, ali imate kakršno koli alergijo.

10 najboljših – Domače kumare

Kumare so eno najbolj znanih »zdravil« za temne kolobarje okrog oči in najučinkovitejši način, da so oči videti še lepše. »Krivec« za to je visoka vsebnost vode. Vzemite ledeno hladno kumaro in jo narežite na tanke kolobarje. Sprostite se: sprostite vrat in glavo ter položite kolobarje kumare na zaprte oči. Počakajte 10 minut oziroma dokler kolobarji ne postanejo topli.

10 najboljših – Vrečke zelenega čaja in olivno olje

Zeleni čaj je najboljša in tudi najlažja izbira za hitro osvežitev. Odstranil bo temne kolobarje okrog vaših oči in utrujene oči hkrati sprostil in pomiril. Bioflavonoidi v zelenem in črnem čaju delujejo kot močni antioksidanti, preprečujejo razvoj tumorja in prehitro staranje, čajne vrečke pa bodo pomirile vnetja in zmanjšale število bakterij. Mokre vrečke zelenega čaja dajte v hladilnik, da se ohladijo. Medtem z blazinico nanesite na svoje oči malo olivnega olja. Po nekaj minutah vzemite vrečke zelenega čaja iz hladilnika, poiščite mesto, kjer se boste sprostili, in si vrečke položite na oči. Počakajte 10 minut in si nato obraz umijte. Se ne počutite bolj sveže?

10 najboljših – Mleko

Vsi naravni nasveti za čiščenje obraza preprosto niso popolni brez mleka. Hladno mleko je ena od posebnih negovalnih sestavin, ki bodo vaše oči naredile sijoče in bodo zmanjšale oteklost ter utrujenost. Če se v teh dneh počutite utrujeno, poskusite s tem: vzemite skodelico, polno hladnega mleka. Vanjo vrzite nekaj blazinic vate in počakajte minuto, da se prepojijo z mlekom. Ulezite se in sprostite, pod glavo položite brisačo in močno zaprite oči. Na oči položite blazinice, prepojene z mlekom, in počakajte 10 do 15 minut, nato si umijte obraz. Opazite, da so vaše oči takoj videti drugače?

10 najboljših – Jagode

Je kaj boljšega od hladnih jagod na topel, poletni dan? Jagode so polne antioksidantov in so kot takšne ena najboljših sestavin za preprečitev staranja. To, česar številni ne vedo, pa je, da lahko z jagodami zmanjšate oteklost in utrujenost oči in da bodo zaradi jagod vaše oči čudovito spočite in bistre. Odstranite zeleni del nekaj zmrznjenih jagod in jih narežite na kolobarje. Kolobarje položite pod oči in počakajte 5 minut. Kot čudež, kajne? Dodatna informacija: poleg tega, da odpravijo oteklost, bodo vašo kožo naredile tudi mlajšo in bolj napeto. Jagode namreč vsebujejo tudi kisline AHA (Alpha Hydroxy Acid), sestavino, ki se nahaja v številnih dragih kremah za obraz. Zdaj si lahko takšno nego privoščite tudi vi, in sicer za veliko nižjo ceno! Odlično, kajne?

10 najboljših – Trenirajte svoje oči

Da sprostite svoje oči, preizkusite te preproste vaje. Najboljši trenutek za izvajanje vaj je pred spanjem. Vzemite svinčnik in ga premikajte vodoravno in navpično pred očmi. Osredotočite se na konico svinčnika in ji sledite.

10 najboljših – Navlažite svoje oči

Vemo, da ni najlažja stvar na svetu, vendar se poskušajte izogibati predolgemu gledanju v zaslon. Ali pa vsaj pogosteje mežikajte, da se izognete suhim očem. Vsakih 50 do 60 minut pa si vzemite čas za premor.

10 najboljših – Rezine krompirja

Voda v krompirju tako kot pri kumarah zmanjša oteklost okrog vaših oči. Krompir je zelo učinkovit pri odstranjevanju temnih kolobarjev okrog oči, vsebuje pa tudi veliko vitamina C in kalija. Kalij pomaga uravnotežiti tekočine v telesu, koža pa bo vpila vse, kar položite nanjo, torej vse potrebne sestavine.
Krompir čez noč postavite v hladilnik (če ste zelo nepotrpežljivi, ga lahko iz hladilnika vzamete po dveh urah). Narežite ga na rezine, zaprite oči in glavo naslonite na nekaj udobnega. Hladne rezine krompirja položite na oči in počakajte 10 minut oziroma dokler ne bodo postale tople. Zamenjajte jih s hladnimi in počakajte še 10 minut. Poslušajte glasbo in se poslovite od stresa!

10 najboljših – Vrtnična voda

Še en učinkovit način, ki prežene utrujenost oči. Poleg tega tudi čudovito diši in učvrsti ter navlaži kožo, preprečuje akne ter gube in blaži sončne opekline. Vsebuje tudi antibakterijske lastnosti in deluje antiseptično. V majhno posodo dajte nekaj žličk hladne vrtnične vode. Z vodo prepojite dve blazinici vate in ju položite na oči. Počakajte 10 minut.

10 najboljših – Lističi mete

Lističi suhe mete in metino olje so precej priljubljeni pri negi las in kože, hkrati pa so znani tudi kot star indijanski pripravek za zdrave in sijoče oči. Utrujene oči lahko poživite z lističi mete, medom in mandljevim oljem.
Nekaj zdrobljenih lističev mete dajte v posodico. Dodajte še malo vode in dobro premešajte, tekočino precedite in vanjo kanite nekaj kapljic mandljevega olja in medu. Pred odhodom v posteljo pripravek nanesite na veke in okrog oči.

10 najboljših – Sivkino olje

V posodo vlijte pol litra vode in dodajte kapljico sivkinega olja, premešajte in s pripravkom prepojite dve blazinici vate. Sprostite se in si blazinice vate položite na oči.

In še nekaj nasvetov:

Izogibajte se soncu in nosite sončna očala – naj to postane vaša navada!
Izogibajte se neustrezni osvetlitvi – če oči naprezate pri slabi osvetlitvi, naj vam svetloba pada neposredno na papir ali knjigo, ki jo berete.

Preberite več:
Korenček? Ne, za vaše oči je odlično grozdje!
10 nasvetov, kako skrbeti za oči
Najboljših sedem vitaminov za oči!
10 preprostih in sproščujočih vaj za oči

Ocena članka:

4 / 5 1
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts