Barva oči razkriva nekaj vidikov osebnosti

Barva oči razkriva nekaj vidikov osebnosti – nekatere raziskave kažejo, da lahko barva oči razkriva nekaj vidikov osebnosti. 

barva oči

Optical Express

Znanost lahko zdaj potrdi izrek, da so »oči ogledalo duše«. Dokazano je, da je osebnost povezana z barvo oči. Švedski znanstveniki z Univerze v Örebroju ter dr. Anthony Gallone z Univerze v Edinburgu so opravili raziskavo z več sto udeleženci.
Rezultati kažejo, da je osebnost povezana z očesno šarenico. Geni, ki so pomembni za frontalne možganske režnje, so povezani z barvo oči. Glede na to imajo tisti, ki imajo enako barvo oči, podobno osebnost in vedenje.

Dr. Anthony Fallone pravi: »Oko je nevrološko tako povezano z možgani, da bi lahko rekli, da je to edini njihov del, ki ga je mogoče videti od zunaj. Zdi se, da lahko po njih sklepamo, kako možgani delujejo.«

Raziskava razkriva posebne vidike povezanosti z barvo oči. Rjave oči so povezane z inteligenco, zanesljivostjo in prijaznostjo. Modre oči imajo tisti, ki so prijetni, iskreni in privlačni. Tisti z zelenimi očmi so lahko neiskreni, privlačni in ustvarjalni.

Poleg barve oči se lahko osebnost posameznika razlikuje tudi glede na vzorec šarenice. Čeprav ne obstajata ne dva človeka z enakim vzorcem šarenice in ne dva človeka z enakim prstnim odtisom, so raziskave pokazale, da imajo vsi posamezniki z modrimi očmi istega prednika.

Barva oči ni posledica samo enega gena, ampak več genov, kar je razlog za to, da imajo številni ljudje na šarenici več kot eno barvo.

Mats Larsson govori o povezanosti osebnosti z vzorcem znotraj šarenice. Obstajajo okrogle linije, ki obkrožajo zunanji rob šarenice, in linije, ki se širijo iz smeri zenice.
Larsson pravi, da število linij iz smeri zenice določa, kako močno je barva očesa povezana z osebnostjo. A znanstvenik še vedno malce nerad trdi, da je mogoče celotno osebnost človeka ugotoviti po očeh. To kljub vsemu ni mogoče.

Rjave oči

Ljudje z rjavimi očmi so družabni, praktični, resni in uspešni. Uživajo v sklepanju novih prijateljstev in so zelo predani. Ljudje jih opisujejo kot prijazne, predane in zveste.

Modre oči

Ljudje z modrimi očmi so zelo intelektualni. So tudi sentimentalni, uspešni in nasploh veseli ter vedri. Pogosto so nerazpoloženi in spremenljivega vedenja.

Lešnikova barva

Ljudje z očmi lešnikove barve so pogosto pustolovci, polni domišljije in odločni. Radi preizkušajo nove stvari in tvegajo. So globoki misleci in pogumni. Zavedajo se omejitev, včasih so sebični, vendar odgovorni.

Zelene oči

Ljudje z zelenimi očmi so samozadostni, skrivnostni in nepredvidljivi. Za njih pravijo, da imajo veliko potrpljenja in lahko obvladajo čustva. So inteligentni, intelektualni in ustvarjalni. Zelenooki ljudje so verjetno najsrečnejši posamezniki. Zelo so strastni, čutni in privlačni.

Sive oči

Posamezniki s sivimi očmi so tihi, skromni in prilagodljivi. So tudi pogumni in trdoglavi.

Raziskave o barvi oči in osebnosti bodo morda nekega dne razkrile več informacij o tej zanimivi temi. Mar ne bi bilo zanimivo pogledati nekoga v oči in videti njegovo osebnost?

Preberite naslednje:

Zanimiva dejstva o očeh

Ocena članka:

5 / 5 2
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts