10 preprostih in sproščujočih vaj za oči

Ure in ure, preživete pred računalnikom in televizijo, lahko škodujejo vašim očem. Suhe oči, srbenje, glavoboli – vam zveni znano? Poiskali smo 10 preprostih vaj za oči, ki jih lahko izvedete v 15 minutah. Poskusite jih izvajati vsaj občasno in opazili boste razliko.

oči

Optical Express

10 preprostih in sproščujočih vaj za oči

Gledanje v temo
Komolce položite na mizo. Zamižite in pokrijte oči z dlanmi. Sprostite se in glejte v temo. V tem položaju ostanite nekaj minut.

Izmenično premikanje oči iz desne v levo
Stojte ali sedite vzravnano. Glejte predse. Brez premikanja glave poglejte v levo. Osredotočite se na to, kar vidite. Nato poglejte v desno in se osredotočite na to, kar vidite. Premaknite oči iz ene strani v drugo petkrat. Vajo ponovite trikrat.

Premikanje oči navzgor in navzdol
Sedite vzravnano in glejte predse. Poglejte navzgor in se osredotočite na to, kar vidite. Poglejte navzdol. Ne skrbite, če boste nagubali čelo ali se namrščili. Petkrat poglejte navzgor in navzdol. Vajo ponovite trikrat.

Diagonalno premikanje oči
Glejte naravnost predse. Poglejte navzdol v levo stran. Nato premaknite pogled diagonalno in poglejte navzgor v desno stran. Osredotočite se na to, kar vidite. Vajo ponovite petkrat, nato poglejte naravnost predse. Enak postopek ponovite še v drugo stran. Celotno vajo ponovite trikrat.

Kroženje z očmi
Sedite vzravnano in se sprostite. Poglejte v levo in počasi krožno zavrtite oči v smeri urnega kazalca. Vajo ponovite petkrat v obe smeri. Celotno vajo ponovite trikrat.

Ostrenje vida na daleč in blizu
Osredotočite se na svinčnik ali kak podoben predmet. Od vaših oči naj bo oddaljen od 20 do 30 cm. Nato poglejte nek predmet v daljavi. Osredotočite se nanj in poskusite videti podrobnosti. Nato ponovno poglejte svinčnik. Fokus zamenjajte petkrat. Celotno vajo ponovite trikrat.

Vaja koncentracije 1
Sedite vzravnano in glejte naravnost. Usmerite pogled v točko med obrvmi. Za nekaj sekund se osredotočite na to, kar vidite. Nato spustite pogled. Ponovno usmerite pogled v točko med obrvmi. Fokus zamenjajte petkrat. Vajo ponovite trikrat.

Vaja koncentracije 2
Sedite vzravnano in glejte naravnost. Za nekaj sekund usmerite pogled na vrh nosu. Sprostite pogled. Nato ponovno usmerite pogled na vrh nosu. Fokus zamenjajte petkrat. Vajo ponovite trikrat.

Masaža 1
Zaprite oči. Zaprte oči močno stisnite za dve do tri sekunde. Sprostite mišice okoli oči. Ponovno zaprite oči in jih stisnite. Vajo ponovite desetkrat.

Masaža 2
Zaprite oči. S krožnimi gibi nežno masirajte veke. Rahlo pritisnite. Ne pritiskajte premočno. Naredite deset krožnih gibov, najprej v smeri urnega kazalca, nato v nasprotni smeri.

Vsakodnevne napake, ki se jim lahko izognete, da boste imeli bolj zdrave oči

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts