Kaj narediti, če pride do alergijske reakcije na kremo za okrog oči?

Kreme za predel okrog oči vsebujejo kemikalije in sestavine, ki izdelku zagotavljajo teksturo in vonj, te pa lahko povzročijo alergijske reakcije. Stanje, znano kot kontaktni dermatitis, lahko povzroči številne simptome, ki se lahko pri vsaki osebi razlikujejo. Spoznajte morebitne simptome, ki so lahko posledica alergijske reakcije na kreme za okrog oči, da boste lahko pravočasno prepoznali težavo in ugotovili, kateri izdelek povzroča alergijo.

Optical Express

Naučite se, kako prepoznati simptome

Reakcija na kremo lahko povzroči izpuščaje okrog oči in na vekah. Izpuščaji se lahko pojavijo tudi na blazinicah prstov. Med običajne simptome spadata tudi srbečica in otekanje prizadetega predela. Če pride del kreme v stik s površino očesa, se lahko razvije reakcija, znana kot alergijski konjunktivitis. Ta lahko povzroči pordelost, rdečico in solzenje oči.

Ukrepajte takoj

Ko ugotovite, da je vzrok vaših težav krema, si obraz in roke nežno umijte z vodo in blagim milom. S tem boste odstranili škodljive sestavine, ki so povzročile reakcijo, in preprečili poslabšanje simptomov. Zdravnik vam lahko priporoči kremo, ki bo zmanjšala vnetje in resnost simptomov. Kreme ne nanašajte preblizu oči, saj lahko s tem povzročite nadaljnje draženje. Zdravnik vam lahko priporoči protialergijske kapljice za oči, ki bodo olajšale simptome.

Preizkusite izdelke

Če že imate izkušnje z alergijami na različno kozmetiko in losjone, izberite kreme, ki ne vsebujejo dišav ali močnih kemikalij, in izdelke za občutljivo kožo. Za vsak primer bi bilo dobro, da kremo najprej preizkusite na roki ali drugem predelu kože, da preprečite morebitne posledice alergijske reakcije.

Testiranje

Če imate pogosto težave z izpuščaji in ostalimi reakcijami na koži, se posvetujte z zdravnikom glede testiranja na alergene. Ko izveste, kateri alergeni vam še posebej škodujejo, boste lažje našli izdelke, ki teh snovi ne vsebujejo.

Preberite naslednje:
Računalnik, manjši
od zrnca soli, v boju proti glavkomu
Trahom – očesna okužba
Bolezni oči so povezane s težavami s spominom
Razdraženost oči – kaj jo povzroča in kako se ji izogniti?
Znebite se gubic okrog oči in imejte bolj napeto kožo!

 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts