Kako odpraviti suho kožo okrog oči

Zaradi suhe kože pod očmi ste lahko videti veliko starejši. Eden od glavnih vzrokov suhe kože je dehidracija. Če imate okrog oči suho in pordelo kožo, lahko z naravnimi izdelki navlažite tkivo in odpravite suho kožo. Za suho kožo okrog oči obstaja veliko domačih pripravkov, ki jih lahko uporabljajo vsi.

suho kožo

Optical Express

Domači pripravki za suho kožo pod očmi – odpravite suho kožo pod očmi po naravni poti

 1. Nanos kreme za okrog oči na suh predel bo hitro olajšal nelagodje. Tanek sloj kreme za okrog oči nanesite na občutljiv predel okrog oči s prstom ali aplikatorjem. Suha koža okrog oči lahko srbi ali povzroča občutek zbadanja. Pri tem pomaga krema za okrog oči, ki suh predel navlaži.
 2. Suho kožo okrog oči lahko navlažite tudi s čajnimi vrečkami. Preprosto vzemite čajno vrečko črnega ali kamiličnega čaja in jo prepojite s hladno vodo. Ohlajene čajne vrečke pustite na suhih vekah. Kožo bodo negovale, suho kožo pa še dodatno navlažile.
 3. Suhe veke so lahko zelo neprijetna težava, ki jo pogosto spremljajo srbečica, občutek zbadanja in luščenje kože. Gel z aloe vero je eden najboljših načinov za vlaženje suhe kože okrog oči. Te negovalne sestavine v trenutku povzročijo olajšanje. Aloe vera je naravno razkužilo, ki neguje razdraženo in suho kožo okrog oči.
 4. Koža okrog oči je zelo tanka in občutljiva. Olje grenivkinih semen lahko nanesete na občutljive suhe predele kože pod očmi, saj jih bo zelo učinkovito navlažilo in bogato nahranilo. Olje prav tako pomaga zmanjšati linije in gubice okrog oči.
 5. Zaprite oči in veke prekrijte s kosi svežega krompirja ali kumaric, da odpravite suho in srbečo kožo okrog oči. Na suhe predele lahko s pomočjo bombažne blazinice nanesete tudi kumarični ali krompirjev sok. Na tak način lahko odpravite tudi temne kolobarje okrog oči.
 6. Uporaba rožne vode okrog oči je najboljše sredstvo proti suhi koži pod očmi. Rožna voda zmanjša vrečke okrog oči in temne kolobarje ter preprečuje suhost in luščenje kože pod očmi.
 7. Avokado, ki je odličen vir vitamina E in naravnih olj, prav tako pomaga odpraviti suhe predele okrog oči.
 8. Za preprečevanje nastanka suhe kože je odlična tudi kombinacija jogurta in medu. Suha koža okrog oči vam bo hvaležna, če ji boste privoščili vlažilno masko, pripravljeno iz rumenjaka, žličke medu in žlice mleka v prahu.
 9. K nastanku suhih predelov okrog oči lahko prispeva tudi izpostavljenost soncu. Nošenje sončnih očal bo zaščitilo občutljiv predel okrog oči pred soncem. Nanesite tudi zaščito pred soncem.
 10. Če boste pili dovolj vode, ne boste dehidrirali in se boste znebili suhe kože, ki se lušči, ter temnih kolobarjev okrog oči. Hidratacija bo prispevala tudi k zmanjšanju vrečk pod očmi.
 11. Da odpravite suho kožo okrog oči, uporabljajte naravna olja, kot sta mandljevo ali ricinusovo. Olja učinkovito delujejo proti suhi koži, saj jih celice zlahka absorbirajo.
 12. Če želite imeti zdravo in sijočo kožo, je zelo pomembna tudi prehrana. Prehranjujte se zdravo in uživajte dovolj vitaminov A, B, C in E. Z uživanjem veliko omega-3-maščobnih kislin boste preprečili dehidracijo celic, saj maščobe zmanjšajo suhost kože, ki se lušči.

Ocena članka:

5 / 5 2
Optical Express dr. Šarić
 • Laserska korekcija vida
 • Operacija sive mrene
 • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts