Najboljše vaje za učvrstitev kože na obrazu

Ko se staramo, se naravna proizvodnja kolagena manjša in koža izgublja elastičnost ter čvrstost. Izpostavljenost soncu, gravitacija, kajenje in izguba teže prispevajo k povešanju kože: če želite okrepiti obrazne mišice, je masaža obraza najboljša rešitev. Tako kot telovadba dvigne in napne mišice vaše zadnjice in beder, tako bo masaža obraza napela obrazne mišice. Krepitev in utrjevanje obraznih mišic bosta pripomogla h kroženju krvi, bogate s kisikom, ter obrazu dala čvrst in dvignjen videz.

Optical Express

Vaje za učvrstitev kože čela, oči, lic in ustnic

Izvajanje vaj za obraz v okviru dnevne anti-age rutine je dobra ideja za krepitev obraznih mišic ter zmanjšanje povešanja kože. Vaje za obraz vam bodo pomagale utrditi in okrepiti obrazne mišice ter vam pomagale, da boste videti mlajši brez bolečih injekcij ali dragih kozmetičnih posegov. Vaje za lice pomagajo učvrstiti različna področja na vašem obrazu. Z naslednjimi vajami zjutraj in zvečer boste pomagali svoji koži, da bo čvrstejša in bolj napeta, vi pa boste videti mlajši.

Najboljše vaje za učvrstitev kože na čelu

 •  Vaja za čelo št. 1
  Trenirajte mišice čela
  . Postavite kazalca nad oči in povlecite proti vekam, medtem ko hkrati dvigate obrvi. Ponovite 10-krat. Vaja vam bo pomagala, da se znebite gub na čelu.
 • Vaja za čelo št. 2
  Sedite vzravnano in popolnoma sprostite obraz.
  Postavite prste nad obrvi. Nežno pritisnite obrvi proti očem ter namrščite nos, kolikor se da. Držite položaj in štejte do 10, nato sprostite pritisk. Vajo ponovite 10-krat, da okrepite mišice in kožo na čelu.
 • Vaja za čelo št. 3
  Ulezite se na hrbet na posteljo
  . Vaša glava naj visi čez rob. Istočasno odprite oči, kolikor lahko, ter dvignite obrvi, kolikor je mogoče. Sprostite se in vajo 5-krat ponovite.
 • Vaja za čelo št. 4
  Namrščite se
  , kolikor je mogoče, ter poskusite povleči obrvi preko oči, medtem ko ju premikate drugo proti drugi. Nato dvignite obrvi in odprite oči, kolikor je mogoče. Vajo ponovite 5-krat.

Najboljše vaje za učvrstitev kože okoli oči

 •  Vaja za oči št. 1
  Nežno utrjujte očesne mišice tako, da pritiskate nanje z dvema prstoma (kazalec in sredinec) na vsaki strani očesa, medtem ko hitro odpirate in zapirate oči. Vajo ponovite 10-krat.
 •  Vaja za oči št. 2
  Glejte naravnost predse. Poglejte navzgor, kolikor je mogoče, ter navzdol, ne da bi premikali glavo. Sprostite se, medtem ko gledate predse. Vajo ponovite 5-krat.
 •   Vaja za oči št. 3
  Sedite vzravnano z zaprtimi in sproščenimi očmi.  Medtem ko imate zaprte oči, dvignite obrvi, kolikor je mogoče, ter spustite veke, kolikor je mogoče. Položaj držite 5 sekund. Sprostite se in vajo ponovite 5-krat, da bi se znebili gub in povešene kože okoli oči.

Najboljše vaje za učvrstitev kože okoli ustnic

 • Vaja za ustnice št. 1
  Zaprite usta, stisnite zobe, močno zaprite ustnice ter sprostite obrazne mišice. Medtem ko imate ustnice zaprte, položite kazalca na kotičke ust ter se nasmejte, kolikor je mogoče. S prstom pritisnite usta navzgor in jih držite v tem položaju 10 sekund, nato jih sprostite.
 • Vaja za ustnice št. 2
  Usedite se na stol, nagnite glavo nazaj in glejte v strop. Močno nagubajte usta in jih povlecite naprej, kot da bi želeli poljubiti strop. Držite jih v tem položaju 20 sekund, sprostite in vajo 10-krat ponovite.
 •  Vaja za ustnice št. 3
  Nagubajte usta. Upognite mišice ust tako, da ustnice dvignete bližje nosu. Držite in štejte do 5. Vrnite usta v sproščen položaj ter vajo 5-krat ponovite.

Najboljše vaje za učvrstitev kože na licih

 • Vaja za lice št. 1
  Usta imejte zaprta. Nagubajte jih s pomočjo ličnih mišic. Občutite, kako se koža napreza. Držite 10 sekund in potem usta sprostite. Vajo ponovite 5-krat.
 • Vaja za lice št. 2
  Globoko vdihnite ter napihnite desno lice ter zadržite 6 sekund. Nato premaknite zrak v levo lice in držite še naslednjih 6 sekund. Usmerite zrak proti spodnji ustnici ter držite 6 sekund, nato proti zgornji in držite 6 sekund. Vajo ponovite 10-krat.
 • Vaja za lice št. 3
  Z zaprtimi ustnicami se sproščeno nasmejte ter jih posesajte globoko proti ustom in zobem. Položaj držite 5 sekund in jih sprostite. Vajo ponovite 10-krat.

Preberite naslednje:
Enominutno dvigovanje oči, ki ga lahko izvajate doma
10 preprostih in sproščujočih vaj za oči
Kako odpraviti suho kožo okrog oči
Kaj pove barva oči o nas?
Kaj je laserska korekcija dioptrije?
Zakaj se barva oči včasih spremeni?

 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
 • Laserska korekcija vida
 • Operacija sive mrene
 • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts