Razkrivamo: Kako so videti oči drogiranih oseb?

Kako so videti oči drogiranih oseb?

Oči so ogledalo duše in to je vedno res – ne glede na to, koliko nezakonitih substanc ste določen večer zaužili. Pa ste se kdaj vprašali, ali so lahko vaše oči resnično pokazatelj tega, da »ste na nečem«?

Povedali vam bomo zgodbo – prek ekstremno zoženih pa vse do ekstremno razširjenih zenic. Zaposleni na portalu Vice so obiskali berlinske nočne klube in fotografirali oči, ki nam bodo pokazale, kako je širina vaših zenic povezana z drogami in kako so videti oči drogiranih oseb.

Optical Express

Vsebnost droge, ki vas sprosti, osreči ali prebudi kot še nikoli, ne manipulira samo z živčnimi prenašalci v vaših možganih, temveč lahko vpliva tudi na fiziološke procese v vašem telesu. Ti vključujejo tudi očesne mišice, ki so odgovorne za širjenje in oženje vaših zenic.

Kako so videti oči drogiranih oseb?

Po zaužitju kokaina, marihuane ali amfetaminov se vaše zenice opazno razširijo, medtem ko se po zaužitju opiatov, kot je heroin, zožijo.

Zaposleni s portala Vice so z nekaj strokovnjaki govorili tudi o tem, v kolikšni meri oči drogiranih ljudi izražajo dejansko stanje: »Sprememba velikosti zenic je lahko znak uživanja drog, ni pa nujno,« je pojasnila Heike Kraus iz berlinske nujne medicinske pomoči za ljudi, ki se borijo z odvisnostjo. »Zenice so lahko razširjene, če ima oseba epilepsijo in jemlje zdravila, zato bi morali biti pozorni tudi na druge, konkretnejše znake, npr. ali se ta oseba pretirano znoji.«

Kako so videti oči drogiranih oseb?

Oči drogiranih oseb pa sicer odražajo dejansko stanje, povezano z neko drugo odvisnostjo. Hamburška policija namreč izvaja teste za oči s pupilografom, napravo, ki je videti kot 3D-očala iz 60. let prejšnjega stoletja in ki naj bi odkrila, ali je voznik pod vplivom drog ali alkohola. Test se sicer izvaja pred jemanjem krvi in ne more stoodstotno potrditi, da je oseba pod vplivom prepovedane substance.

Zaposleni s portala Vice so stopili v stik tudi z očesno kliniko in njihov odgovor je bil zelo jasen – samo z opazovanjem zenic nikakor ni mogoče ugotoviti, katere droge je osebe zaužila.

Ogledate si lahko tudi, kako so videti oči oseb, ki se drogirajo. Opazite razliko?

Preberite naslednje:
Kaj lahko pričakujete, ko so vaše zenice razširjene?
Pordele oči: seznam običajnih vzrokov
Je barva naših oči odvisna od našega razpoloženja?
Barva oči razkriva nekaj vidikov osebnosti

 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts