Kakšna očala ustrezajo vašemu življenjskemu slogu?

Očala morajo ustrezati vaši osebnosti in življenjskemu slogu – ker je obraz tisto, po čemer vas drugi najbolj prepoznajo, postanejo očala, ki jih nosite, del vaše identitete. Ne glede na to, ali bi bili radi videti sofisticirani, zabavni, mladostni, konzervativni ali modno osveščeni, vam lahko prava očala pri tem pomagajo. Če se boste odločili za nošenje samo enega para očal, tudi to pove nekaj o vas.

Optical Express

Kaj vaša očala povedo o vas? 

Da bi bila vaša izbira kar najlažja, upoštevajte priporočila strokovnjakov glede sloga, barv, materialov in velikosti za različne življenjske sloge.

Očala za službo

Da bi vaš videz odražal zaupanje, naj gre za poslovne stranke ali sodelavce, je najboljše, da izberete tradicionalen okvir in barvo. Takšna izbira poveča vtis profesionalnega videza:

✩ klasični okvirji, kot so ovalni, pravokotni ali oblike mandlja,

✩ tradicionalne barve, kot so zlata, srebrna, rjava, siva in črna,

✩ plastični okvirji brez svetlih barv in neobičajnih oblik.

Prav tako dobra izbira sta titan in nerjaveče jeklo. Srebrna, kovinska, rjava in črna se priporočajo moškim, saj gre za tradicionalne tone, ki se ujemajo z oblekami. Rjava, zlata, srebrna in črna so dobra izbira za ženske.

Očala, ki poudarijo vašo ustvarjalnost in modno osveščenost

Eden od načinov, da pokažete svojo ustvarjalno ali sodobno stran, so sodobni okvirji, kot so geometrijski dizajni pri tanjših ali večjih plastičnih okvirjih. Ustvarjalno delujejo tudi številni kovinski okvirji. Pri današnjih sodobnih očalih so ena izmed možnosti tudi večje velikosti ter neobičajne barve, kot so modra, zelena ali vijoličasta.

Dovoljeni so tudi cvetlični vzorci ali živalski tisk. Še en velik modni trend je retro stil, zato lahko poiščete okvirje v slogu sedemdesetih in osemdesetih let, kot so veliki mačji ali pilotski okvirji.

Preberite: Razvoj sončnih očal

Očala za sodobne mame

Vsi hočejo biti videti mladi in trendovski. V tem primeru se priporočajo okvirji za očala, ki dvignejo obraz, kot so pravokotni okvirji za moške in mehke, mačje oblike za ženske. Pomladijo vas lahko tudi določene barve.

Priporočajo se kovinski in rjavi okvirji za moške ter svetlejše in nežnejše barve za ženske. Svetlost doda vašemu obrazu živost.

Očala za študente

Ne glede na to, ali študirate strojništvo ali umetnost, ekonomijo ali književnost, pokažite svojo identiteto in poudarite svoj slog. Brez pritiskov konzervativnega okolja, kot so pisarne, imate veliko več svobode, kar zadeva oblačenje in s tem tudi izbiro očal, vključno z raznovrstnimi barvami in oblikami.

Neobičajne oblike, žive barve, večji okvirji in zanimivi detajli so na voljo po različnih cenah pri številnih znamkah. Vam je bolj všeč »piflarski« ali retro videz? Sodobni pisani okvirji? Odgovoren, intelektualni slog? Ne bojte se izraziti.

Očala za zaposlene starše

Za zaposleno mamo (ali očeta), ki nima veliko časa za odkrivanje najnovejših trendov, so lahko najboljša izbira enostavna, vendar lepa očala. Očala z ovalno, pravokotno ali nekoliko mačjo obliko so zelo funkcionalna in so poleg tega videti zelo dobro.

Glede na svoj osebni slog lahko dodate tudi kakšen detajl, ki bo poudaril okvir, ali prepoznaven dizajnerski logotip.

Preberite: Vodič za pravilno vzdrževanje očal

Očala za »športnike čez konec tedna«

Veliko odraslih živi dvojno življenje, ki vključuje umirjen življenjski slog med delovniki od 9. do 17. ure in aktivnejše dni ob koncih tedna. Kot so plesni čevlji napačna izbira obutve za fitnes, so lahko očala, ki jih nosite v službi, napačna izbira za športne dejavnosti. Za največje udobje, učinkovitost in varnost med svojimi dejavnostmi ob koncih tedna izberite vsaj en par športnih sončnih očal ali očal za šport ali pa vsaj očala z nekoliko bolj vsakodnevnim okvirjem.

Športni slog lahko vključuje svetle ali neonske barve, črte ali sodobne kombinacije kovinskih in plastičnih materialov. Pomemben dejavnik pri športnih očalih so leče, npr. polarizirana sončna očala zmanjšajo odsev svetlobe, ki se odbija od vode. Dober optik vam lahko pomaga izbrati najboljša očala glede na vaše športne potrebe.

Preberite naslednje:

Nakup očal prek spleta – kaj morate vedeti?

 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts