Nakup očal prek spleta – kaj morate vedeti?

Nakup očal prek spleta – kako je pametno kupiti očala prek spleta?
Z napredno mobilno tehnologijo so spletni nakupi varni in preprosti. A bodite previdni, saj vse spletne trgovine niso enake. 

nakup očal

Optical Express

Rezultati študij v panogi izdelkov, povezanih z vidom, so razkrili zaskrbljujoče število pritožb zaradi dioptrije in kakovosti očal. Skoraj polovica očal (44,8 %) je imela napačno dioptrijo ali varnostne pomanjkljivosti.

To ne pomeni, da bi zato morali kupovanje očal prek spleta prepovedati. Vedno več ljudi se odloča za takšno obliko nakupa, saj ustreza njihovemu življenjskemu slogu, in tudi zadovoljnih kupcev je veliko.

Če se boste odločili za takšen nakup očal, morate dobro razmisliti, kje boste očala kupili.

Nakup očal – pred naročanjem očal prek spleta morate upoštevati nekaj dejavnikov:

  • Trajnost

Kakšno korist boste imeli od novih očal, če se bodo takoj zlomila, ali pa kontaktne leče zlahka spraskale? Poiščite spletno trgovino, ki ponuja kakovostne okvire. Prodajajo v spletni trgovini znane blagovne znamke? Prepričajte se, da trgovina ponuja visokokakovostne polikarbonatne leče, zaščito pred praskami in svetlobnim odsevom ter UV-zaščito.

  • Multifokalne in progresivne leče ter leče z visokim indeksom lomljivosti

Navajanje na multifokalne leče je lahko zapleteno. Številne spletne trgovine zato teh pogojev prodaje ne izpolnjujejo, obstajajo pa tudi trgovine, ki prodajajo takšna očala. Leče z visokim indeksom lomljivosti so podobne polikarbonatnim, vendar so nekoliko tanjše in zelo trpežne. Priporočljive so za dioptrijo –4 in več ter od +3,50 navzgor.

  • Izbor

Najbrž boste želeli imeti večji izbor oblik, vključno z znanimi blagovnimi znamkami, ki jim zaupate. Glede na svoj osebni stil in dejavnosti boste morda potrebovali več kot ena očala. Če pričakujete popust na dodatna očala, poiščite spletno trgovino, ki ponuja tako veliko izbiro kot popuste na razna očala.

  • Preizkušanje pred nakupom

Vas pred nakupom zanima, kako vam očala pristajajo? Nekatere spletne trgovine imajo virtualno tehnologijo, s katero lahko prek 3D aplikacije iz vseh zornih kotov vidite, kako vam okviri pristajajo. Nekatere trgovine vam bodo očala dostavile domov, da jih boste lahko pomerili.

  • Prileganje očal

Zelo pomembno je, kako se vam očala prilegajo. Če je potrebno, upoštevajte dodatne stroške. Če se vam okviri ne prilegajo, bodo očala neudobna za nošenje in bodo morda še poslabšala težave z vidom ter povzročila glavobole, saj skozi leče ne boste gledali pravilno.

  • Stroški dostave

Pred spletnim nakupu preverite, ali vam bodo dostavo dodatno zaračunali, koliko dostava stane in kdaj boste očala dobili.

  • Vrnitev blaga

Kaj lahko naredite, če z nakupom ne bo šlo tako, kot ste pričakovali? Prej preberite zakon o zaščiti potrošnikov in pogoje za vrnitev kupnine, da boste že vnaprej vedeli, kako se bo trgovec odzval na morebitno zahtevo za vrnitev blaga.

Preberite več:
Nošenje očal – ali se vaš vid zaradi nošenja očal slabša?
Vodič za pravilno vzdrževanje očal
10 nasvetov za nakup otroških očal
Znaki, ki kažejo na to, da potrebujete pregled vida
Top 5 stvari, ki jih morate vedeti, če nosite očala ali leče

 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts