So sončna očala z dioptrijo dobra ideja?

Nosite korekcijska očala, zaradi česar ne morete nositi sončnih očal? Ste prepričani?

 

Danes nošenje korekcijskih očal ne predstavlja ovire za nošenje sončnih očal, saj se lahko v obstoječe ali nove okvirje preprosto vstavijo korekcijske sončne leče.
Sončna očala z dioptrijo so dobra ideja tudi za tiste, ki nosijo kontaktne leče, saj jih je na plaži veliko bolj praktično nositi, poleg tega morate pri lečah paziti tudi na pesek, veter in vodo. Tudi plavanje z lečami ni najboljša odločitev, saj lahko razni mikroorganizmi povzročijo različna vnetja.

Optical Express

Ne pozabite pa tudi na okvirje svojih novih sončnih očal z dioptrijo – očala morajo biti udobna in ne smejo pritiskati na ušesa ali nos. Okvir naj bo čim bližje obrazu, ne da bi se trepalnice dotikale leč. Za boljšo zaščito pred soncem izberite zavit okvir očal.

Izbira okvirjev očal glede na obliko obraza

Ovalni obraz
Gre za pravilno obliko obraza, ki se mu podajo skoraj vsi modeli. Osebe s takšnim obrazom lahko nosijo skoraj vse – ekscentrične oblike in barve, kot so zvezde, pa tudi klasične kvadratne okvirje z zaobljenimi vogali.

Trikotni obraz
Za ta obraz sta značilna ozka brada in širše čelo. Osebam s takšnim obrazom se najbolj podajo mačkasti okvirji.

Podolgovat obraz
Osebe s podolgovatim obrazom si lahko privoščijo zelo vpadljive barve okvirjev, najbolj pa jim pristajajo okrogli ali kvadratni.

Okrogel obraz
Okroglemu obrazu se odlično podajo daljši in tanjši okviri ali samo malo širši od najširšega dela obraza – kockasti okvirji, zaobljeni na koncih.

Preberite naslednje:

Vodič za pravilno vzdrževanje očal

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts