Kaj so aberacije višjega reda v laserski korekciji vida?

Aberacije višjega reda so drobne, majhne nepravilnosti na površini roženice, ki se pri pacientu kažejo z nejasnim vidom, pogostim razsipom svetlobe v somraku ali zvečer in nejasno svetlobo med vožnjo.

Takšne aberacije niso merljive s standardnimi metodami, kar pomeni, da jih ni mogoče določiti s standardnim oftalmološkim pregledom, kot lahko storimo pri kratkovidnosti in daljnovidnosti. Za določitev je potrebna posebna oprema, t. i. aberometer, tovrstna merjenja pa se izvajajo na rednem pregledu za lasersko korekcijo vida.

Optical Express

dr. Dražen Grgić, Optical Express

Na Optical Expressu izvajamo dve metodi za lasersko korekcijo vida: LASIK in PRK, odvisno od vaših zahtev in ustreznosti.

  1. LASIK je kirurška metoda za korekcijo vida, ki je primerna za kratkovidne in daljnovidne osebe ter osebe z astigmatizmom.
  2. Metoda PRK se za korekcijo vida uporablja od leta 1987, in sicer z uporabo laserja excimer. Na svetu je bilo do danes po tej metodi operiranih že več kot 20 milijonov ljudi.
  3. IntraLasealternativna metoda za izdelavo zaščitnega (roženičnega) pokrova z uporabo preciznega laserja, kar je prvi del postopka LASIK

Kakšna je razlika med metodama PRK in LASIK?

Preberite naslednje:
Ali se po laserski odpravi dioptrije pojavi dvojni vid?
Ali se z lasersko korekcijo vida lahko popravi kratkovidnost in daljnovidnost?
Kaj so prednosti tehnologije IntraLase?
Kako poteka lasersko odstranjevanje dioptrije?
Clive Russell, zvezda serije »Igra prestolov«, je v Optical Expressu opravil poseg z vstavitvijo leč
Koordinacija oči – kako jo izboljšati?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts