Ali laserska korekcija vida boli?

Ali laserska korekcija vida boli? Laserska korekcija vida je popolnoma neboleča, če odmislimo strah, ki je prisoten. Ljudje reagirajo različno. Bolečin pri posegu ni, neprijetno pekočo reakcijo na začetku pa povzroči le nanos kapljic.

Poseg je lahko neprijeten, ker je ljudi strah. Traja namreč 30 sekund in še preden se pacient zave, je operacija končana. Torej je vse skupaj popolnoma neboleče. Po končani anesteziji nekateri pacienti razlagajo, da imajo občutek, kot da bi imeli v očesih stare leče. Dve uri po posegu tudi ta občutek izgine.

Optical Express

Dr. Dean Šarić, Optical Express

Dan posega

Vse skupaj traja približno dve uri. Tako zagotovimo dovolj časa za končno merjenje oči. Po posegu ne boste mogli voziti, zato imejte zagotovljen prevoz. Ker uporabimo lokalno anestezijo, in ne splošne, lahko na dan posega normalno jeste ter pijete.

Imejte oblečena udobna oblačila, v katerih se boste dobro počutili. Na dan posega ne uporabite nobene šminke, krem, maskare, senčila, barvic za oči, dezodoranta ali parfuma. Kontaktne leče lahko spremenijo obliko roženice. Ker gre pri laserski operaciji vida za poseg na roženici, je pomembno, da pred posvetom in samim posegom ne nosite kontaktnih leč. S tem boste roženici pustili dovolj časa, da si povrne svojo zakrivljeno obliko.

Kontaktne leče morate prenehati nositi najmanj teden dni pred posegom. Če uporabljate trde kontaktne leče, jih morate prenehati nositi najmanj mesec dni pred posegom. Če ne boste upoštevali navodil, lahko to vpliva na izid posega. Uspeh laserske operacije je odvisen od več dejavnikov, in sicer od strokovnosti kirurga in njegovega tima ter od tehnologije, ki jo uporablja.

Preberite naslednje:
Ali se po laserski odpravi dioptrije pojavi dvojni vid?
Top 5 stvari, ki jih morate vedeti, če nosite očala ali leče
Ali bom imel po laserskem odstranjevanju dioptrije težave z nočnim vidom?
Zakaj se barva oči včasih spremeni?
Barva oči razkriva nekaj vidikov osebnosti
Erozija roženice – poškodba roženice očesa
Kaj so prednosti tehnologije IntraLase?

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts