Kaj je laserska korekcija dioptrije?

Lasersko odstranjevanje dioptrije je metoda, ki rešuje težavo z dioptrijo.

Kaj je laserska korekcija dioptrije?

Podobna je metodi kontaktne leče, vendar se namesto kontaktne leče, ki se namesti na površino očesa, prav ta geometrija očesa izdela z laserjem. Ta postopek je znan in se uporablja najmanj sto let, vendar se je tehnika, s katero lahko dosežemo tako dobre rezultate, razvila v zadnjih 30 letih – in prav to je lasersko odstranjevanje dioptrije. Na površini očesa se tako vgravira oblika kontaktne leče, ki ustreza dioptriji.

Dr. Dean Šarić, Optical Express

Optical Express
  • Laserska korekcija vida je postopek, ki izboljša Vaš vid, zaradi česar ni potrebno več nositi očal ali kontaktnih leč.
  • Do zdaj je bilo na vsem svetu opravljeno že več kot 22 milijonov posegov laserske korekcije vida, ki so ljudem življenje spremenili na bolje.
  • Laserska korekcija vida je poseg, ki traja zgolj deset (10) minut.
  •  Laserska korekcija vida je poseg pri katerem z laserjem uspešno in trajno korigiramo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem
  • Laserska korekcija vida je hiter in neboleč poseg.

“Dolgo se nisem zavedal, da imam dioptrijo in kako slabo vidim.. Ko sem začel uporabljati leče, mi je bilo zelo težko z njimi trenirati in igrati. Ko se pripravljate na pomembno tekmo, so najmanj potrebne še dodatne skrbi z lečami, ali sem vzel leče, tekočino za čiščenje itd. Med igro so me včasih pekle oči, leča mi je tudi kdaj izpadla. Predvidevam, da imajo vsi, ki aktivno živijo, isti problem.Poseg sem opravil precej kasno v svoji karieri in zaradi tega mi je danes žal.

Prepričan sem, da bi osvojil 50% več tekem, če bi opravil korekcijo vida bol zgodaj. Moj vid je sedaj fantastičen. Ves ta čas razmišljam, da bi moral ta poseg opraviti veliko prej.” – Goran Ivanišević, veliki Wimbeldonski zmagovalec

Preberite naslednje:
Clive Russell, zvezda serije »Igra prestolov«, je v Optical Expressu opravil poseg z vstavitvijo leč
Sindrom suhega očesa in ali je suhost oči mogoče zdraviti?
Ali laserska korekcija vida boli?
Pazite na svoje oči – predstavljamo vam 10 preprostih nasvetov!
Kako so oči povezane z našo hrbtenico?
Ali lahko po odpravi dioptrije ponovno nosim leče, če pride do poslabšanja vida?
Top 5 stvari, ki jih morate vedeti, če nosite očala ali leče

 

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts