Zdrava prehrana – 5 živil, ki bi jih morali jesti vsak dan

V današnjem svetu hitre hrane, obrokov iz mikrovalovke in praznih kalorij veliko ljudi ne zaužije dovolj hrane, ki bi jo morali. Spremenimo to takoj: napolnite hladilnik s temi petimi živili in jih uživajte vsak dan (ali vsaj večino časa). Počutili se boste bolje in bolj zdravo.

Optical Express
 1. Zdrava prehrana – Brokoli:

  Kdo bi rekel, da ta majhna zelena zelenjava vsebuje toliko moči? Brokoli vsebuje žveplove snovi (npr. sulforafan), ki pomagajo pri boju proti raku, kar so potrdile tudi znanstvene raziskave. Ne marate brokolija? Poskusite ga dodati v svojo najljubšo jed ali smuti.

 2. Zdrava prehrana – Jagodičje:

  borovnice, jagode, maline, robide … karkoli želite! Jagodičje vsebuje veliko koristnih snovi za zdravje in nas ščiti pred kroničnimi boleznimi in rakom. Še danes si privoščite skodelico jagodičja z dnevnim odmerkom antioksidantov.

 3. Zdrava prehrana – Oves:

  če vas skrbi visok holesterol, visok krvni tlak in zdravje srca, bi morali jesti oves. To celovito žito je bogato z beta-glukanom in pomaga ohranjati holesterol v normalnih mejah. Ne uživajte sladkanih žit in slabih pekovskih izdelkov ter vsako jutro pojejte skodelico ovsa – srce vam bo hvaležno.

 4. Zdrava prehrana – Nemastne beljakovine:

  živimo v svetu ogljikovih hidratov, kar vodi do povečanja telesne teže, sladkorne bolezni in drugih zdravstvenih težav. Rešitev je, da uravnotežite svojo prehrano z več beljakovinami. Beljakovine vsebujejo aminokisline, ki gradijo mišice in pospešujejo vašo presnovo ter tako raztopijo več maščob. Ribe, puranje in piščančje meso, stročnice, tofu, jogurt ali beljakovine v prahu za vaš priljubljeni šejk so odlična izbira.

 5. Zdrava prehrana – Čaj

  sokovi in sladke pijače uničujejo zobe, vplivajo na povečanje telesne teže in vodijo do inzulinske rezistence. Izberite bolj zdrav način in jih zamenjajte z vodo ali čajem, ki poskrbi za zaščito pred boleznimi srca in rakom.

Preberite naslednje:

Korenček? Ne, za vaše oči je odlično grozdje!

Ocena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
 • Laserska korekcija vida
 • Operacija sive mrene
 • Zamenjava očesne leče

Related Posts

Recent Posts